A mennyiségeket nem írtam fel a recepteskönyvembe: férfirecept, elnézést. A gomba vészhelyzet esetén helyettesíthető, de a bimbós pöffeteg az igazi. Kevésbé ismert, mint a mérete miatt népszerű óriáspöffeteg, viszont sokkal jobb. Nincs nehéz dolga; szerintem az óriáspöffeteg nagyjából íztelen, leginkább rántott-sajthoz hasonló izét lehet belőle csinálni. Előre hát, enyhe tél van, állítólag van még bimbós erdőn, piacon.
Olajon hagymát és fokhagymát pirítunk, arra darált húst teszünk (pulykát, vagy disznót). Kicsit pörköljük, aztán mehet bele a gomba. Együtt pároljuk, és amikor a hús már majdnem puha, egy doboz brindzát (250 g) belekeverünk.
Fűszerezés: nagyon kevés tárkony, sok kapor, kevés kakukkfű, bors.
A végén kis tejfölt hozzá és kész.
Rizzsel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.